Anbefalinger

Jeg har haft den store glæde og ære at arbejde med Mette Kruse som producer og redaktør på den Prix Italia nominerede podcast serie Equinox 1985 og Mette var meget mere end redaktør- hun var min uundværlige sparringspartner. Altid kloge betragtninger, altid skarp på dramaturgi og karakterer, altid klar i sine meldinger men altid med fokus på og evigt støttende ift mine ambitioner og visioner. Da jeg skulle omdanne podcasten til Netflix serien Equinox var det derfor en selvfølge at hive Mette med som dramaturg og kreativ sparringspartner.

Jeg kan ikke anbefale Mette nok, og ville ønske for alle at de altid kunne have Mette med på holdet. Hun er en dygtig, klog og ikke mindst sympatisk læser og rådgiver og jeg glæder mig til vi atter får muligheden for at samarbejde igen.

Tea Lindeburg, forfatter og instruktør


Mette har været dramaturg, udviklingsproducer og medforfatter på en række serielle formater til tv/streaming og podcast, jeg har haft fingrene i de seneste tre-fire år.

Meget hurtigt vidste jeg, at hér var både en fagperson og et menneske, jeg havde lyst til at inddrage i nærmest alt mit arbejde. Og intet har forandret sig.

Mette er virkelig dygtig faglig – skarp, iderig og struktureret som dramaturg -, psykologisk indsigtsfuld, sjovt og rørende selskab og nærmest i sig selv garant for en sund, kreativ og lystfuld arbejdsproces i forfatterrummet.

Mine allervarmeste anbefalinger.

Jacob Katz Hansen, manuskriptforfatter.


Har arbejdet med Mette siden 2012. Bl.a på Pim&Theo og på Missilet. Første gang var hun dramaturgisk konsulent på et værk der blev udvalgt til en reading og siden dette første professionelle møde har Mette været en fast del af mit arbejde som skrivende. Hun er altid min første læser, og ofte også med-udvikler, provokatør og nysgerrig spørger. Mette er med fra start såfremt økonomien tillader det – eller som lyn-hurtig konsulent når pengene kun rækker til det.

Mette forstår at indtage den rolle der er brug for, og er altid inspirerende og motiverende i sin kritik. Hun digter med når der er rum og lyst til det –  og er en knivskarp læser og spørger – altid respektfuld og konkret.

Vores samarbejde har oftest været med mig som den skrivende og Mette i dramaturgrollen – men  vi har også været i andre projekter hvor rollerne har været byttet rundt og i samarbejder hvor vi begge har været ligestillede og skabende. I samtlige processer er Mette lyttende, sjov, indfølt, idérig og respektfuld.

Mette forstår at give feedback så man bare har lyst til at skubbe hende ud af døren og komme i gang med den næste gennemskrivning.

Mei Oulund, dramatiker.


Mette er en blændende dygtig læser og en generøs dramaturg, som med sin humor og varme gør, at jeg altid går inspireret og klarsynet fra en session. Med psykologisk tæft hjælper hun med nænsomme, præcise og opmuntrende iagttagelser til at forstå, hvor jeg skal sætte ind og hvordan, for at min tekst bliver god.

Niels Bjørn, forfatter


Vi har været mega glade for at arbejde med Mette på tv-serien Killjoy! Vi oplever Mette som både en vældig begavet dramaturg, men også som en tryg og pædagogisk vejleder. Effektiv legekammerat og skide godt selskab!

Kærligst How to kill a dog – Emma Sehested og Jennifer Vedsted


Jeg har arbejdet med Mette Kruse som producer og redaktør på Supermenneske I-IV fra 2012 og Kongens Fald I-IV fra 2018. Kruse besidder den fine evne til at kreere et lystfuldt, frit og anerkendende rum, som er en afgørende faktor i det skabende samarbejde. Kruse er passioneret og energisk og med en kombination af menneskelige og kreative kompetencer, som gør, at man som forfatter er meget tryg med hende som sparringspartner.

Dunja Gry, manuskriptforfatter


Mettes altid skarpe, konkrete og præcise noter på både plot og karakterer har altid været meget brugbare for mig. Derudover har hun et begejstret og inspirerende sind, der får visionen i materialet til at træde frem. Det er denne smittende entusiasme kombineret med et meget højt fagligt niveau, der gør hende ekstremt kompetent som både en fødselshjælper for visionen og en garant for håndværket.

Christian Bengtson, manuskriptforfatter